معجزه ای به نام ایمپلنت دیجیتال؛ آشنایی با مزایا و معایب

معجزه ای به نام ایمپلنت دیجیتال؛ آشنایی با مزایا و معایب

ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم است که در فک جایگزین ریشه آسیب دیده دندان می‌شود. تیتانیومی که در ایمپلنت استفاده میشود خالص است. فلز تیتانیوم سازگاری بالایی با بدن انسان دارد و به خوبی در استخوان فک جای گرفته و با استخوان فک‌ترکیب می‌شود.

یکی از جدیدترین متد‌های ایمپلنت، ایمپلنت دیجیتال است. جراحی ایمپلنت دیجیتال که به جراحی ایمپلنت ناوبری شده دیجیتال نیز معروف است، این قابلیت را به دندانپزشک جراح می‌دهد که با کمترین خونریزی و برش، جراحی ایمپلنت را انجام دهد. یکی از مهمترین دلایلی که ایمپلنت دیجیتال محبوبیت بالایی دارد، درد بسیار کمتر آن نسبت به ایمپلنت سنتی و همچنین سرعت بهبودی آن است. در ادامه شما را با ایمپلنت دیجیتال بیشتر آشنا می‌کنیم.

 

ایمپلنت دیجیتال چیست؟

ایمپلنت دیجیتال یکی از جدیدترین متد‌های جراحی ایمپلنت است که در مراحل مختلف آن از فناوری‌های به‌روز استفاده می‌شود تا نتیجه جراحی با سرعت، دقت بالا و راحتی بیشتری به دست آید. فناوری‌هایی که در مراحل این جراحی استفاده می‌شود در کلینیک‌ها و مطب‌های مختلف متفاوت است. تعدادی از متداول‌ترین این تکنولوژی‌ها در پایین آورده شده‌اند:

  • قالب گیری دیجیتالی: دستگاه دیجیتالی دهان را اسکن می‌کند و دیگر نیازی به قالب گیری با خمیر نیست.
  • عکس برداری دیجیتال: این نوع عکس برداری دیگر نیازی به گذاشتن عکس در دهان ندارد.
  • مدل سازی سه بعدی کامپیوتری: با این تکنولوژی دندانپزشک به وسیله مدل ساخته شده از وضعیت استخوان‌ها و عصب‌ها اطلاع پیدا می‌کند و می تواند بهترین فرآیند را برای جراحی برنامه ریزی کند.
  • CAM/CAD: این تکنولوژی با توجه به اسکن‌های کامپیوتری Abutment را در زمانی کوتاه طراحی و تولید می‌کند.

مزایای و معایب ایمپلنت دیجیتال چیست؟

ایمپلنت دیجیتال

استفاده از تجهیزات جدید و تکنولوژی‌های به‌روز باعث می‌شود که ایمپلنت دیجیتال مزایای بسیار زیادی داشته باشد. یکی از دلایل اصلی برای انتخاب ایمپلنت دیجیتال درد و خون ریزی کمتر و همچنین کاهش احتمال عفونت کردن محل جراحی است. در این روش از کاشت ایمپلنت، کم بودن دوره نقاهت است. همه این مزایا به خاطر دقت و سرعت بالا این روش است.

پزشک جراح با مدل ساخته شده از دهان بیمار، مسیر جراحی را به گونه‌ای طراحی می‌کند که به کمترین برش و بخیه نیاز باشد. همچنین در این متد احتمال آسیب دیدن دندان‌های اطراف بسیار کم است و تمام داده‌ها ذخیره شده و می‌تواند قابل استفاده باشد. تنها عیب ایمپلنت دیجیتال هزینه‌های آن است که ممکن است نسبت به ایمپلنت سنتی بالاتر باشد.

ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسب است و بعد از انجام آن چه اقداماتی انجام می شود؟

شرایط انجام ایمپلنت سنتی به صورت زیر است:

  • سلامت کلی
  • سلامت دهان و دندان
  • استخوان کافی و با کیفیت در محل کاشت ایمپلنت
  • توانایی رعایت کردن اصول بهداشتی

شرایط ایمپلنت دیجیتال هر چند با شرایط ایمپلنت سنتی مشترک است اما توصیه می شود که افراد زیر اگر قصد کاشت ایمپلنت دارند از این متد استفاده کنند:

  • افرادی که دیابتی دارند
  • افرادی که دارای فشار خون هستند
  • افرادی که دخانیات استعمال می کنند

پس از طی مراحل ایمپلنت دیجیتال و کاشت ایمپلنت‌ها دکتر جراح برای بیمار هلپینگ کپ یا تاج موقت می گذارد. گذاشتن تاج موقت کمک می‌کند که بافت لثه به طور مناسب ‌ترمیم شود. بعد از دو هفته دکتر آباتمنت را قرار می‌دهد که با ایمپلنت پیچ می‌شود. تا 4-6 هفته تاج موقت در دهن باقی می‌ماند و در این مدت تاج دائم ساخته می‌شود و نهایتا در آباتمنت پیچ می‌شود یا اینکه با چسب در جای خود محکم می‌شود.

مراقبت‌های ایمپلنت

ایمپلنت دیجیتال

در اینجا به صورت بسیار خلاصه می خواهیم شما را با تعدادی از نکاتی آشنا کنیم که قبل و بعد از جراحی ایمپلنت باید رعایت شود. این موارد برای هر دو ایمپلنت دیجیتال و سنتی مشترک است.

برخی از مراقبت‌های پیش از عمل:

  • اطمینان از سلامت لثه‌ها
  • اطمینان از سلامت دهان و دندان‌ها
  • مطلع کردن دندانپزشک از بیماری‌ها

برخی از مراقبت‌های پس از عمل:

  • پس از جداسازی بخیه ها تمام نواحی اطراف ایمپلنت حداقل برای 3 روز مسواک زده شوند.
  • پس از آشامیدن و مصرف مواد غذایی نواحی اطراف ایمپلنت باید با دهان شویه تمیز گردد.
  • استفاده کردن از خلال برای تمیز کردن دندان‌ها توصیه نمی‌شود.

سخن پایانی

سلامت دندان و زیبایی دهان و دندان اهمیت بالایی دارد. یکی از بهترین گزینه‌ها برای داشتن لبخندی زیبا، کامل بودن دندان‌ها ایمپلنت دیجیتال است. توجه به این موضوع مهم است که حتما با پزشک خود درباره این انتخاب مشورت کنید اما انتخاب ایمپلنت دیجیتال بر ایمپلنت سنتی مزیت‌های بسیاری دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به درد و خون ریزی کمتر و همچنین کاهش احتمال عفونت کردن محل جراحی اشاره کرد.

مقالات مرتبط
پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *